Heart Line Dance 2008

Jag o min arbetskamrat Peter s.k Snubbelfot, hade bestämmt oss för att följa med till Ransäter i år fast vi bara gått 2 terminer. Vi blev fast för Line Dancen efter bara några Yeeehaaaa´n, vilket vi lyckades behärska bägge 2.

Efter en veckas packande i den största kofferten jag hittade blev jag äntligen klar på fredagsmorgonen. Allt fick plats, inklusive min nannakudde, den fick följa med ut på äventyr för första gången.

Solen sken o vi startade kl 9,00. Vi åkte själva så det fanns utrymme för hög volym o lite party-party. Första gången vi drog på spelverket så höll Peter på att missa avfarten o fick kasta bilen över alla filer så vi skulle hamna rätt. Andra gången var det en cyklist som höll på att få sätta livet till.

Så småningom hamnade vi i Bergsvik där några av elefanterna Eva, Caroline, Karro, Vicky, Johanna, Katarina, Lina…hade bänkat sig för lite mat. Potatisen är väl dyr i år för jag fick den minsta potatisen jag sett när jag begärde lite mera. Men maten var helt ok o vi fick lite välbehövlig energi för shoppingen (bolaget ) o den fortsatta färden. (förstår inte att Eva tyckte att vi handlade mycket var ju bara lite vin o några burkar öl……)

Vi samåkte sista snutten   ……  första rondellen blev rena virvelvinden för dom skojade med oss o tog några ärevarv extra, och innan Peter fattade det så höll vi på att åka av fel.  Det var tur att den sista potatisen  var liten för den höll på att komma upp…….

Storängens camping var helt OK, utsikt över Klarälven o nära till toan. Vi fick en pytteliten jättesöt stuga att bo i. Efter lite sightseeing på campingen drog vi på oss danskläder, tog en pilsner o njöt av solen på våran lilla veranda o traskade sedan iväg våra 2 km som kändes mer som 5 till begivenheterna. Jag hade kjol o ville inte ha svarta strumpor till mina skor så jag gick barforta i dom. ( vad ska folk tycka???  ”Oj vad mycket folk det finns på landet”!!!!! )   Fick självklart skavsår,  mycket ”smart”  utav mig…..

När vi kom fram satt Eva framför stugan o sippade på den första av dom tre litrarna vin som hon skulle släcka törsten med under helgen. (Vi lovar hon lyckades)

Ja vad hände sedan, vi åt, drack, dansade o tjoade hela kvällen så svetten lackade.

Runt 22 blev jag hungrig. Svacka, det fanns inget att äta. Hittade en affisch det stod KIOSK på i logen. När jag gick närmare kände jag lukten av varmkorv, sniffade mej runt hörnet och……vilken lycka, det fanns korv o toast att köpa. Min kväll var räddad.

Peter o jag hade tur, Katarina skjutsade hem oss runt 24 så vi kom i säng i tid.

På lördagen tog vi bilen med rubbet i till flickorna för vi hade fått lov av Eva att låna duschen på kvällen. Dom såg fräscha ut allihopa, fast det blivit sent för en del.

På med danskläderna o iväg….. yeeeehaaaaaaa…… jaha, är det marknad, vad kul!

Vi strosade runt lite o kikade, tog en kopp kaffe o viftade lojt bort alla getingar som surrade i luften på jakt efter säsongens sista föda……… Lite senare på kvällen lyckades Snubbelfot få ett stick i pälsen , men det var bara getingarna som var framme så tänk inget annat!  Solen sken o allt var underbart. Jättegod lunch på Wärdshuset  o sedan var det dax igen. Vi som bara har dansat 2 terminer började sikta in oss på önskedanserna o lite till så vi skulle få ihop några sammanhängande danser o lyckades ibland (tänkte inte på att skicka in önskelista)

När det började dra ihop sig till middagen gjorde vi oss fina allihopa o ljög lite o skrattade medans vi drack lite vin o smaskade ostbågar. Eva S tittade förbi o fick sej en liten tår o påtår vin i Eva´s bästa kaffekopp. Dom största svallvågorna hade lagt sej i Evas vin o det började bli ebb, undrar varför….

Under middagen sjöng Vicky o Johanna en sång, fräckt o jättebra, så att vi höll på att ramla under bordet av skratt. Och så fick vi några bra historier till livs av en rolig dam.

Och sen var det dansdax igen……. Kvällen går fort när man har roligt. Vid ½ 2 tiden var jag trött o för att orka gå hela långa vägen hem så behövde jag lite näring… Kioskflickan var på väg hem, men jag vände på henne o sjasade in henne i köket igen o tack o lov hittade hon lite ätbart åt mej så att jag fick igång apostlahästarna.

Tack snälla du än en gång.

Lite mörkt o ensamt var det ju att gå hem själv men hem kom jag.

Tur att det är Line Dance och inte Ballroom dans man håller på med, jag hade i alla fall stövlar o inte stilettpumps på mej.

Peter gick hem något senare o hade gått ”korta” vägen, över ängar, åkrar o hoppat över taggtråd och nerför stup, så jag var nog glad att jag gick tidigare.

Vaknade lite tröttare än gårdagen men rätt pigga ändå. Flirtade åt oss skjuts av våra stuggrannar, dom som sålde bling-bling i Norra Logen.

Sol idag igen, kunde vi ha haft en bättre helg…….  Ja, getingfritt kanske…..

Vi tog det lugnt, var ju slut av alla ”nya intryck” o nya danserna som vi lärt oss. Sånt tar på krafterna för nybörjare. Det var underbart duktiga danslärare/koreografer som kämpade hårt med att lära ut danser. Så dansar jag bara i drömmarna…..

Så var det bara lunchen kvar o sedan vinka adjö åt alla underbara och trevliga människor som vi kände o lärt känna.

Vi fick en Stolpe med oss hem som vi vek ihop noggrannt för att hon skulle få plats o sen hade vi trevligt hela vägen hem. Annars hade jag nog snarkat o gett Peter lite tinitus ….

Tack för en underbar och rolig vistelse i Ransäter allihopa….

Snip Snap Snut nu är sagan slut!

Kram Edith o Peter