Heart Line Dance 2006

Före kl 9 skulle Rebecca, Karro, Vicky och Eva dyka upp hemma hos Caroline för vidare avfärd. Men inte då! Eller jooo förresten, det var nog Caroline som var otålig och klar långt innan… Hon hann snabblära sig en dans(The World) innan de andra dök upp! Nå väl, tillslut var all packning och alla dansare samlade i en och samma bil och resan kunde börja. För omväxlings skull var det virrpannan Eva som satt vid ratten. Caroline ville ta tillfället i akt och sortera musiken i den bärbara datorn (i alla fall börja). Eva spyr ju om hon inte tittar på vägen hela tiden. Skratten skallade i bilen från start. MJAUUU! Stämningen var på topp. I Örebro fick vi beslutsångest. Skulle vi stanna i Marieberg och shoppa eller i Karlstad. Caroline hade glömt strumporna hemma och Eva var på jakt efter en bh.  Men det blev Karlstad och vi hade skoj hela vägen och eftersom Eva körde som en biltjuv gick det fort men tack och lov kom vi fram oskadda.

 

Väl framme i Karlstad var vi så hungriga så somliga av oss höll på o dö av svält (även om det inte ser så ut på oss *skrattar*).  4 av 5 ville ha lunch redan kl 11 (t.o.m. FÖRE kl 11 ). Den 5:e (Caroline) som brukar äta lunch kl 13 och dessutom hade ätit frukost senare än normalt, var inte riktigt hungrig än *nähä?!* Så vi velade fram och tillbaka om vi skulle äta eller handla först men valde maten, så vi stod o stressade på dom stackarna som skulle öppna grillen kl 11. Rebecca blev imponerad av att hon hade full täckning på mobilen! – Ehhh, lilla flickan har inte varit så långt hemifrån förut… Vi åt, handlade strumpor, dryck och div. ätbart. Eva hittade nån form av porrkjol som hon provade och skratten ekade över hela köpcentrat, och tyvärr fanns inte rätt bh-modell i Karlstad heller.

Rebecca hittade Färjestad-shopen o blev alldeles salig av lycka! Det blev både en tröja, mobilsmycke och foton av affären. Stort smil på läpparna hade hon resten av resan!

Eva lämnade in sin trasiga sko i ett skomakeri och han som vi kallade *keWaben* knöt om skorna(tror hon ja!) så dom knappt gick att få på… Men lagade blev dom och för en billig peng. *glad*

 

Väl utanför köpcentrat kom alla andra på att Eva glömt bolaget som ju faktiskt är viktigt!! Så Eva sprang iväg till bolaget och dom andra påminde Eva om att hon parkerat på ”C”… Virrpannan Eva springer till bolaget och shoppar och springer tillbaka ut på ”C” och letar som en galning efter den gråa bilen…. Springer fram och tillbaka och går även in på raden ”D” och letar men hittar inte sina så kallade vänner….. Efter en massa letande och lite smått grinig så bestämmer hon sig för o gå att och köpa påfyllning till mobilen då hon är bombsäker på att dom åkt iväg för att retas…. (Självklart!!)

Då ringer hennes mobil och det är en asgarvande Caroline som sitter och tittar på Eva och försöker beskriva vägen (ungefär som för en idiot) – vaddå ”ungefär som”??.… Eva var nästan arg på riktigt….

Väl åkande igen med en ny kärring vid ratten, hon kallas för Caroline i vanliga fall… Vissa av oss tyckte inte att det blev nån förbättring då vi fick lite extra sightseeing och hastiga inbromsningar med den föraren också!!!

Väl ute på den stora vägen, mätta, trötta och fnittriga så hamnade vi bakom en kantslickande Österrikare som vi efter mycket skratt kom om och galningen Eva vevade ner rutan och vevade med ett osynligt lasso o skrek YEEEEEHAAAAA!!! (Så Caroline höll på att fara av vägen!)

Lyckliga över att komma förbi kom vi strax ikapp nästa karavan – först en tankbil, sen två karuseller på den lilla slingriga vägen!!! Vi förstod ju att dom var på väg till marknaden i Ransäter som sammanfaller med Linedance helgen varje år och när vi låg där bakom och nivån var ganska låg i bilen satt vi och skrattade och planerade vilka djur vi skulle sitta på när vi åkte karusellen. Vilket vi glömde senare i alla fall.

Så lyckades vi äntligen ta oss förbi karusellerna och så var vi framme! – Och karusellerna följde efter oss till området.

Incheckningen gick bra och av någon konstig anledning så visste dom att det var Västeråsare som klev ur bilen, (Eva råkade ju låta lite) Vi hittade våra stugor och vi hade alla en massa instruktörer mittemot men det var ok då dom var svenska till skillnad från förra året. Vi packade upp och tog ett glas vin och skrattade åt en massa tråkig interna skämt… Men som ni alla vet redan så är vi ju himla lättroade…

Kl 15 började utlärningen och naturligtvis så var vi där och var redo för en massa nya danser!! Kvällen var skojig o intensiv och vi lärde oss en hel del.

Det finns tre logar att välja på och vi hade ruskigt skoj i södra logen heeeeela natten. Vi fick välja det vi ville dansa och vi var sist kvar och blev ombädda att gå efter kl 01.00 då personalen ville sova. Hmmm men inte vi…

När vi var o dansade i södra logen så bad vi ungdomarna o visa oss lite roliga danser och dom gjorde kroppsrörelser som vi ALDRIG skulle klara och om vi provar så hamnar vi nog i gipsvagga hela bunten. Dom är såååå duktiga….

Men vi gick o la oss trots att vi blev inbjudna att festa med norrmännen som hade 40 års skiva men förnuftet tog över och vi gick o la oss, som Caroline hade gjort vid 12 snåret då hon inte orkade med oss andra (förstår INTE varför). Så när tystnaden lagt sig o stugorna slutat vibrera av skrattsalvor så somnade vi andra och vilade inför en hård lördag. Det var jobbigt o kliva upp 7.30 och Vicky hade en konstig dröm som innehöll kanoner, Karolina i sele och fest med norrmännen så hon var fortfarande trött!!! Och andra drömde inte alls men var trötta o griniga ändå! Men efter lite frukost o kaffe så blev det nog människor av oss alla och vi var redo för en ny dag med utlärning kl 10.

Tempot är snabbt o det gäller o hålla både tungan o fötterna i styr när man ska lära sig nytt men alla instruktörerna var duktiga o vi lärde oss mycket skoj. Hände ju så mycket skoj så man kommer ju inte ihåg allt men vissa utmärker ju sig mer än andra… Vi stod o skulle få lära oss en ny dans av Robban där man skulle göra en mindre variant av bodyroll o vi fnittrade ju en del och mitt i utlärningen så stannar allt upp och Vicky försöker hinna ifatt då hon inte hängde med riktigt och då hör man hur nån säger: ”Vänta HON är inte klar” o ALLA vänder sig om o tittar på Vicky som börjar närma sig delen med bodyrollen och hon är ju sååååå koncentrerad på sitt så hon märker inte att vi alla står o tittar på henne. Och hon gör en bodyroll a´la Vicky ( och ingen har väl missat hennes fantastiska rumpföring!!) o vi skrattar så vi tjuter och alla runt omkring skrattar gott.

När Ingemar lärde ut sin dans som var lite klurig så frågade han om alla hängde med, så ropade Marianne (Ingemars fru) ”Fråga Eva” och han ropade ju då på mig (som snabbt gömde mig bakom Caroline) och jag var ju tvungen titta fram o erkänna att det gick *sådär* men då sänkte han tempot så jag hann med. Så jag är nån form av testmojäng: kan Eva då kan ALLA och kan inte hon, nähää då sänker vi tempot *skrattar*

Mellan 16-18 var det paus för alla då de ska göra ordning lokalen för lördags middagen så då gick vi till stugorna och fixade till oss o tog lite gott o dricka. Och skrattar gör vi ju heeela tiden så skoj har vi o mitt i allt så skulle Eva gå o prova sin nya *fina* linedance kjol som hon köpt och gick ut på farstun o mannekängade lite och då alla retades lite med henne över att vissa underkläder syntes så skulle hon skoja lite o vänder sig om o drar upp kjolen o *moonar* o då skrattade dom andra så tårarna sprutade då hon suttit på en bänk o hade ränder efter bänken på rumpan så det blev en *polkagris rumpa*, hmm, tur man kan roa dom lite… Hoppas bara inte Norrmännen såg nåt för dom tänkte nog inte Eva på…

Middagen var jättegod o trevlig o dessutom var det ju nästan striptease då den stackaren som fyllde år blev avklädd på scenen i bara kallingarna och fick en klänning på sig o dessutom fick han dansa för oss alla. (Vi vill INTE fylla år i Karlstad!) Sen dansade vi hela natten igen och hade skoj och vi hade nog roligast i södra logen, med dom glada goingarna som kämpade på där.

Men visst fanns det dom som tyckte vi var dryga och att vi låter lite för mycket så ett o annat *onda ögat* har vi fått men vi är ju såna och vi fick även mycket beröm från många som kom fram o ville tala om att vi höjde stämningen en massa. Och många har tyckt att det är bra o stå bredvid oss då vi ramsar och en av killarna tyckte det såg så kul ut när det står ett gäng Västeråsare o munnen går på allihop.

Vi blev ju mer eller mindre utslängda på lördagen också då vi dansade Chillfactor o varje gång vi skrek *hej* så stod det ett stort gäng och skrek *DÅ* och vi fattade ju piken så vi gick hem efter den dansen men inte för att vi var trötta utan vi fick inte dansa mer…*skratt*

Vi hörde hur Karolina och Vicky och Rebecca skrattade när vi gick o duschade när klockan var strax före tre men det var tyst när vi kom tillbaka men finns kort *LER* på när Vicky inte ville bli blöt om rumpan när hon skulle sitta på bänken en stund o röka så hon drog helt sonika ner byxorna till knävecken o satt på bara rumpan. Synd att vi missade det synen!! Men som ni säkert redan sett så kan det gå illa av att sitta bar om rumpan på en parkbänk, man blir gravid av det… Vickys mage bara växer nu och till våren kommer det en ny just 4 funnare. *L*

Söndagen var man ju lite trött o seg och så ska man dessutom ha genomgång på det man lärt sig men jag tror dom luras lite för det var ju flera danser som vi aaaaaldrig gjort förut!! Men vi klurade ju ett o annat också, vi avslutade helgen med en god lunch innan vi packade in oss i bilen för hemfärd och det tog ju inte lång stund innan vi skrattade så tårarna rann igen. Men hem kom vi.

Vi vill tacka för en helt underbar helg med underbara människor och vi vill tacka dom som jobbar o sliter för att vi ska få dansa o ha det bra en hel helg. Vi uppskattar det massor o längtar till nästa år.

Caroline, Eva, Karolina, Rebecca och Vicky

P.S. Vicky vann ju inträde till nästa års HLD i helgens fototävling!! Inte som fotograf då utan motiv. Vi låter bilden tala för sig själv *fniss*

Fotograf: Florre

 

Ja ja, vi vet Vicky!  *parantes slash V*